5 bedste forælderkontrolprogrammer til Windows i 2024

Natasja Engholm
Sidst opdateret af Natasja Engholm d. Februar 02, 2024

Selvom mine børn bruger det meste af deres tid på deres smartphones, finder de stadig tid til at bruge vores Windows bærbare computer. I min søgen efter at give dem friheden til at bruges disse enheder og stadig være en ansvarlig forælder, testede jeg over 50 af de bedste forælderkontrolprogrammer i nogle få måneder. Jeg var overrasket over, hvor mange af dem, selv nogle af de “populære”, der ikke var gode.

Selvom alle programmerne er kompatible med Windows, havde fire ud af fem af dem også fremragende mobilapps. Jeg foretrækker multi-platform-kapabiliteten, fordi det giver mig mulighed for at have et program, som overvåger min families enheder.

I mine test klarede Qustodio sig rigtigt godt og havde den bedste samlede score ud af alle de programmer, jeg testede. Det har et stærkt webfilter, fleksible skærmtidsstyringsværktøjer og et forælderdashboard, jeg kan få adgang til fra alle enheder. Det bedste af det hele er, at der følger en dokumenteret 30 dages pengene-tilbage-garanti med. Jeg testede denne politik ved at anmode om en refusion efter 22 dages brug, og jeg modtog min fulde refusion på kun 3 hverdage.

Overvåg børn med Qustodio

Hurtig guide: Sammenfatning af de bedste forælderkontrolprogrammer til Windows i 2024

 1. Qustodio: Fremragende webfilter, tidsadministrationsværktøjer, og du kan tilgå dashboardet overalt
 2. Bark: De bedste værktøjer til overvågning af sociale medier, stærke webfiltre, men ingen geofence-funktion
 3. Mobicip: Pålidelige webfilter og skærmtidsværktøjer, men overvågning af sociale medier fungerer kun med Facebook, Instagram og Snapchat
 4. Norton Family: Fuldt ud tilpasningsbart webfilter og tidsadministreringsværktøjer, brugervenligt skybaseret forælderdashboard
 5. FamiSafe: Brugerdefinerede skærmtidsværktøjer, men dashboardet er ikke særlig intuitivt

De fem bedste forælderkontrolprogrammer til Windows

1. Qustodio – fremragende webfilter og skærmtidsværktøjer

Nøglefunktioner:

 • Avancerede tidsadministrationsværktøjer
 • Webfilter har 30 kategorier
 • Tilgå forælderdashboardet fra enhver enhed
 • YouTube overvågning
 • Opret unikke profiler for hvert barn
 • Prøv Qustodio gratis i 30 dage – kræver intet kreditkort!

Det første, som sprang mig i øjnene, da jeg testede Qustodio til Windows var, at jeg kunne sætte forskellige brugerprofiler for hvert barn op på en computer. Det var vigtigt for mig, eftersom min 16-årige ikke ønskede at have det samme webfilter som den syvårige, og det ville være umuligt at påtvinge tidsbegrænsninger, hvis alle børnene var skåret over en kam.

Når vi taler om tidsbegrænsninger, var jeg glad for skærmtidsstyringens fleksibilitet. Jeg indstiller både en daglig tidsgrænse og oprettede et skema, som blokerede computeren på bestemte tidspunkter. Qustodio giver to muligheder for, hvad der sker, når skærmtiden er slut:

 1. Låsenavigering: Den deaktiverer internettet, men computeren virker stadig. Jeg kunne godt lide denne mulighed, da det gav mine børn mulighed for at bruge computeren til skriveopgaver på Word eller PowerPoint, men forhindrede dem i at blive distraherede og gå online i stedet.
 2. Låseenhed: Denne løsning logger alle brugere af computeren. Jeg syntes, at dette var en god løsning ved sengetid.

Det eneste problem, jeg havde med planlægningsfunktionen, var, at skemagitteret er opdelt i timelange segmenter uden mulighed for at justere det. For eksempel ønskede jeg, at computeren var slukket mellem kl. 18 og 18.30 ved aftensmad- det kunne jeg ikke.

Webfilteret er helt brugerdefinerbart. Den havde 30 kategorier og giver mulighed for at tillade, blokere eller sende mig en alarm, hvis børnene forsøger at gå til en side med den kategori. Jeg testede filteret på Chrome, Firefox og Edge, og det fungerede rigtigt godt.

Forælderdashboardet kan tilgås fra enhver enhed og gør det let at sætte regler og tidsgrænser op og få oplysninger om, hvad børnene laver på computeren.

Jeg fandt et fantastisk tilbud på Qustodio, og du kan prøve den gratis med deres 30 dages pengene-tilbage-garanti. Jeg testede den ved at anmode om en refusion i løbet af den tredje uge, som jeg hurtigt modtog uden problemer.

2. Bark: Stærke værktøjer til overvågning af sociale medier og skærmtidsgrænser

Nøglefunktioner:

 • Overvåger over 30 af de mest populære apps og sociale medieplatforme
 • Kunstig intelligens-overvågning genkender slang, emojis og udløsende søgeord
 • Plugins til Chrome og Microsoft Edge
 • Ingen begrænsning på antallet af tilkoblede enheder
 • Prøv Bark gratis med 7-dages prøveversionen!

Bark er en smule anderledes end de andre forælderkontrolprogrammer, jeg har testet. Dens hovedfokus er overvågning af sociale medier. Den er kompatibel med over 30 af de førende sociale netværk og overvåger aktiviteter, chats, billeder og indlæg på kontoniveau. Det betyder, at det er lige meget, om børnene chatter på computer, telefon eller tablet. Bark kan genkende, hvad der foregår, gennem smart kunstig intelligens-nøgleord, emoji og slanggenkendelse.

Jeg brugte webfilteret til at blokere adgangen til specifikke hjemmesider og generelle hjemmesidekategorier, jeg ikke ønskede, at mine børn skulle se. Det omfattede hjemmesider, der skriver om og har billeder, der glorificerer vold, stoffer og sex. Skærmtidsstyringsfunktionerne giver mig mulighed for at vælge en “sengetid”, når internettet er blokeret. Telefonen kan stadig bruges til at foretage og modtage opkald, men jeg ved i det mindste, at mine børn ikke sidder i sengen og ser YouTube-videoer hele natten.

Bark har et rigtig fint dashboard, som jeg kan logge på fra alle enheder og se rapporterne og relevant information. Takket være disse rapporter fandt jeg ud af, at et af mine børn blev cybermobbet på Snapchat og kunne hjælpe, før tingene blev endnu værre.

Bark har for nylig opgraderet sine Windows-funktioner til at inkludere en overvågningsfunktion, der fungerer sammen med de fleste af de populære browsere. Softwaren overvåger og opretter rapporter baseret på hjemmesidens metadata, sidetitler, websøgninger og nogle billeder og videoer, der er gemt på enheden.

Bark har to abonnementsmuligheder, Bark Jr. og Bark Sr. Jeg fik Bark Sr.-kontoen, som indeholdt alle premiumfunktionerne, og har en gratis 7 dages prøveperiode uden behov for at indtaste betalingsoplysninger. Det gav mig masser af tid til at forbinde Bark med mit barns sociale medier og e-mail-konti og se, hvor pålidelige overvågningsfunktionerne var til pc.

3. Mobicip – standardwebfilter og skærmtidsgrænser baseret på barnets alder

Nøglefunktioner:

 • Overvåg al online aktivitet fra et fjernbetjeningspanel
 • Kategoribaseret webfilter gør det nemt at blokere upassende hjemmesider
 • Overvåg interaktioner på sociale medier
 • Opret en daglig skærmtidsplan
 • Prøv Mobicip gratis i 7 dage

Jeg oplevede, at Mobicip til Windows var et forældrekontrolværktøj, som var nemt at bruge. Da jeg havde downloadet og installeret appen på computeren, kunne jeg oprette filtre og overvåge al onlineaktivitet på afstand.

Webfilteret er baseret på 18 forskellige kategorier, og det er aktiveret som standard med kategorier blokeret baseret på barnets alder. Jeg lavede nogle justeringer baseret på min søns personlighed og browservaner og tilføjede derefter specifikke internetadresser, som jeg ønskede at blokere, selvom de ville være tilladt baseret på kategorifilteret.

Næst efter et webfilter var den næste vigtige opgave at håndhæve skærmtidsbegrænsninger på computeren. Mobicip har et par værktøjer til styring af skærmtid. Det første er en tidsplan for, hvornår computeren er tilgængelig. Inden for hver tid kan jeg også tilpasse den type aktivitet, de kan udføre på computeren. For eksempel kan jeg oprette en tidsblok for lektier, hvor underholdning og sociale medier er blokeret, men undervisningssider er tilgængelige. I skoletiden eller om natten kan jeg spærre internettet fuldstændigt.

Udover brugskalenderen kan jeg sætte en samlet tidsgrænse pr. dag. Bare fordi computeren er tilgængelig i 7 timer om dagen, betyder det ikke, at jeg vil have mit barn til at sidde ved computeren hele tiden. Endelig hvis jeg har brug for, at min søn kommer væk fra computeren, kan jeg altid sætte tid på alle enheder, hvilket begrænser internetbrugen, uanset hvad tidsplanen for dagligt tidsforbrug siger.

Det eneste, jeg fandt bekymrende, er, at jeg under installationen fik en besked om, at jeg skulle afinstallere Norton eller Kaspersky antivirus, da programmerne ikke er kompatible med hinanden.

Mobicip har flere abonnementsniveauer, afhængigt af hvor mange enheder du vil overvåge, og hvilke funktioner du har brug for. Grundplanen er gratis, men giver dig ikke adgang til den avancerede skærmtids- eller filtreringsmulighed. Standard- og Premium-mulighederne giver mulighed for at overvåge op til 20 forskellige enheder og fuld kontrol over enhederne. Du kan aktivere Mobicips 7 dages gratis prøveperiode uden at skulle indtaste dine kreditkortoplysninger for at teste funktionerne og se, hvilken plan der er bedst for din familie.

4. Norton Family – Det mest fuldendte forælderkontrolsoftware til Windows

NortonFamily

Nøglefunktioner:

 • Brugerdefinerbart webfilter
 • Fjernstyret læringsadgang
 • Fremtvinger sikre søgeresultater på større søgemaskiner
 • Ubegrænsede børneprofiler
 • 30-dages pengene-tilbage-garanti

En af de bedste ting ved Norton er, hvor let den gør alting. Fra installationer af softwaren og opsætning af børnekonti til brugertilpasning af webfiltre og skærmtidsbegrænsninger.

Selvfølgelig ville intet af dette betyde noget, hvis softwaren ikke fungerer på den måde, den skal, så jeg udfordrede mine børn til at slå appen. De forsøgte at udvide deres skærmtidsbegrænsninger, tilgå hjemmesider, jeg blokerede, og se YouTube-videoer for at se, om jeg vidste, hvad de så, eller hvor meget tid, de tilbragte på den. Jeg var glad for at se, at de ikke kunne trænge igennem restriktionerne, og at Norton Family inkluderer et link til børnene, hvor de kan bede om tilladelse til at tilgå det, de ikke kan, så I kan indgå en dialog om det.

Med dens webfilter giver Norton Family mig fuldstændig kontrol over, hvornår der skal indstilles webrestriktioner. Baseret på teksten, metadata og billeder på hjemmesiden bruger Norton Family kunstig intelligens til at placere alle hjemmesider i mindst en af 47 kategorier. Du kan herefter vælge mellem de fire filtreringsmuligheder, som vil begrænse kategorierne baseret på begrænsningsniveau.

Men du behøver ikke tro på det, fordi jeg siger det. Du kan afprøve Norton Family i 30 dage uden, at du er nødt til at indtaste nogle betalingsoplysninger. Det giver dig fuld adgang til alle dens funktioner og ubegrænsede konto på tværs af adskillige enheder til dine børn.

5. FamiSafe – blokerer hjemmesider på alle browsere og får realtidsrapporter

Nøglefunktioner:

 • Bloker og sæt grænser for Windows-apps
 • Overvåger onlineaktivitet i privat eller inkognitotilstand
 • Prøv FamiSafe gratis i 3 dage

FamiSafe fra Wondershare har et omfattende webfilter, der virker på alle større browsere. Jeg fik mine børn til at prøve at omgå det med inkognitotilstand. Ikke alene lykkedes det dem ikke, men forældrekontrolværktøjet registrerede al aktivitet, der fandt sted i inkognitotilstand.

Webfilteret har over 20 kategorier, der dækker næsten alle typer hjemmesider, og jeg kunne vælge, hvilke jeg ville tillade, og hvilke jeg skulle begrænse.

FamiSafe-skærmtider kan trænge til en vis forbedring. Der er en daglig forbrugsgrænse, hvilket er rart, men kalenderen er ikke særlig tilpasningsvenlig. Jeg kan vælge et tidspunkt om morgenen til at låse enheden op og et tidspunkt om natten til at låse den, men intet derimellem. Det omfatter dog en Øjeblikkelig blokering -indstilling, hvilket er rart, men jeg ville foretrække noget automatisk.

En ting, jeg kan lide ved skærmtidsindstillingerne, er, at jeg kan indstille begrænsninger eller helt blokere apps, der blev downloadet fra tilfældige hjemmesider eller Windows App Store.

Efter at have installeret appen på vores Windows-computer, kunne jeg administrere tidsplaner og filtre fra dashboardet. Den har en enkel grænseflade med en komplet aktivitetstidslinje, advarsler og anmodningssektion.

FamiSafe har tre abonnementsmuligheder, som hver kan beskytte op til 10 enheder og kun adskiller sig med hensyn til kontraktens længde. Før du forpligter dig til en plan, kan du prøve FamiSafe gratis i 3 dage og se, hvordan forælderkontrolfunktionerne fungerer for din familie.

Sådan testede og rangerede jeg de bedste forælderkontrolprogrammer til Windows

I mange måneder købte og testede jeg over 50 forælderkontrolprogrammer på mine Windows 10 bærbare og stationære computere (men sørgede for, at al det software, jeg anbefaler her, også fungerer godt på Windows 8 og 7, så du ikke skal bekymre dig, om, hvilken version du bruger)

Jeg baserede min rangering på følgende kriterier:

 • Tidsadministrationsværktøjer: Programmet skal give mig tilladelse til at opsætte tidsbegrænsninger på computeren. Det fik bonuspoint, hvis jeg kunne sætte separate profiler op for hvert barn.
 • Webfilter: Programmet har brug for et stærkt webfilter, som fungerer på adskillige webbrowsere. Mine børn kunne finde måder at trænge igennem mange af filtrene, eller de kunne få beskeder om, at siderne var blokerede, selvom indholdet var acceptabelt. Programmerne på min liste beviste, at de var stærke nok til, at mine børn ikke kunne trænge igennem dem, og de brugte avanceret teknologi til at genkende konteksten af indholdet.
 • Brugervenlighed: Jo lettere programmet var at downloade, installere og sætte op, desto mere tilfreds var jeg.
 • Kundeservice: Jeg testede kundeserviceafdelinger for alle programmer, jeg brugte. Hvis de havde livechat, ville jeg stille spørgsmål og se, om jeg havde at gøre med en rigtig person eller en robot. Når der ikke var nogen livechatmulighed, sendte jeg e-mails og åbnede support-sager for at teste svarets responstid og kvalitet. Jeg kiggede også vidensbasen og FAQ-spørgsmålene igennem for hver virksomhed for at finde svar på de spørgsmål, jeg havde. Jeg testede altid pengene-tilbage-politikken for at se, om de levede op til den og returnerede mine penge.

Sådan vælger du den bedste forælderkontrolapp til Windows i 2024

Når du skal vælge den bedste forælderkontrolapp til Windows, skal du overveje flere faktorer for at sikre, at appen opfylder dine specifikke behov og giver effektiv overvågning og styring af dit barns onlineaktiviteter. Her er en trin-for-trin-guide til at hjælpe dig med at træffe en oplyst beslutning:

Definér dine behov og mål
Start med at finde ud af, hvad du vil opnå med forælderkontrolappen. Er du primært bekymret over filtrering af indhold, indstilling af skærmtidsgrænser, overvågning af sociale medier eller en kombination af disse? Når du præciserer dine mål, kan vi hjælpe dig med at indsnævre dine muligheder.

Kompabilitet og enhedssupport
Sørg for, at forælderkontrolappen er kompatibel med den Windowsversion, du bruger. Undersøg desuden, om appen understøtter andre enheder, dit barn måske bruger, såsom smartphones, tablets eller spillekonsoller.

Indholdsfiltrering- og blokering
Se efter apps, der tilbyder robuste indholdsfiltrerings- og blokeringsfunktioner. Appen skal kunne blokere upassende websteder, apps og indholdskategorier baseret på dit barns alder og modenhedsniveau.

Tidsstyring og skærmtidskontrol
Søg efter apps, der tilbyder robuste indholdsfiltrerings- og blokeringsfunktioner. Det er også nyttigt, hvis appen tilbyder planlægningsmuligheder for, hvornår enheder kan bruges, og hvornår de skal være forbudt.

Fjernstyring og notifikationer
Vælg en app, der giver en brugervenlig grænseflade, så forældre kan administrere indstillinger eksternt. Beskeder og rapporter om dit barns onlineaktiviteter skal være nemme at få adgang til og forstå.

Prøveperiode
Mange apps til forældrekontrol tilbyder en gratis prøveperiode. Udnyt dette til at teste appens funktioner og anvendelighed, før du binder dig til et abonnement.

Kundeservice
En velrenommeret forælderkontrolapp bør have responsiv kundeservice, hvis du støder på problemer eller har spørgsmål.

Pris og værdi
Overvej appens prisstruktur, og om den giver god værdi for de funktioner, den tilbyder. Sammenlign funktionerne i forskellige apps til lignende priser.

Brugervenlighed
Appen skal være intuitiv og nem at navigere i, især hvis du ikke er teknisk kyndig.

Baseret på disse faktorer kan du oprette en favoritliste over apps til forældrekontrol, der passer til dine krav. Qustodio, Bark og Mobicip er alle gode løsninger til Windows, og du kan prøve dem selv ved at drage fordel af deres gratis prøveløsning.

De bedste mærker, som ikke levede op til kriteriet

Ikke alle mærker kunne opfylde branchestandarderne eller leve op til forbrugernes forventninger. Årsagerne kan variere fra mangel på funktioner til dårlig kvalitet og mange andre faktorer. Her er de bedste mærker, som ikke levede op til kriterierne:

1. Windows Family Safety (nu kendt som Microsoft Family Safety)

 • Begrænset filtrering: Tidligere versioner blev kritiseret for ikke at levere detaljeret indholdsfiltrering. Det betød, at man stadigt kunne få adgang til upassende indhold på trods af, at styringerne er på plads.
 • Kompliceret konfigurering: Nogle brugere syntes, at det var forvirrende at konfigurere og administrere Family Safety, især sammenlignet med tredjepartsværktøjer.
 • Begrænset rapportering: Der manglede nogle gange detaljerede rapporter om brugeraktivitet, hvilket gjorde det svært for forældre at få et fuldt overbliver over deres barns onlinevaner.

2. KidLogger

 • Privatlivsbekymringer: KidLogger sporer ikke kun websteder, men også tastetryk, hvilket fører til bekymringer om privatlivets fred og potentielt misbrug.
 • Kompleks brugergrænseflade: Brugergrænsefladen blev indberettet som mindre intuitiv for ikke-teknologikyndige forældre, hvilket gør det sværere at konfigurere og overvåge effektivt.
 • Falske positive: Appen markerede nogle gange harmløse aktiviteter som mistænkelige, hvilket kunne føre til misforståelser mellem forældre og børn.

3. Net Nanny

 • Falske positiver: Net Nanny var til tider overdrevent aggressiv med sin filtrering, hvilket førte til blokering af harmløse hjemmesider. Dette kunne blive frustrerende for brugere, der konstant skulle tilføje legitime websteder til en hvidliste.
 • Pris: Sammenlignet med andre forældrekontrolsoftware blev Net Nanny ofte betragtet som dyrere, især for husstande med flere enheder.
 • Svært at afinstallere: Nogle brugere rapporterede vanskeligheder, når de forsøgte at afinstallere Net Nanny fra deres computere. En softwareløsning, der er svær at fjerne, kan blive en kilde til frustration.

Ofte stillede spørgsmål (FAQs)

Er der gratis forælderkontrolprogrammer til Windows?

Ja, men de er ikke den tid værd, det tager at downloade. Jeg testede mange forskellige gratis apps til forældrekontrol på Windows, og ingen af dem var gode nok. Ud over at teste funktionerne kontrollerer jeg, at appen ikke let kan fjernes eller omgås. Ingen af de gratis apps, jeg testede, bestod testen, hvad angår at leve op til disse kriterier. I stedet anbefaler jeg at begynde med en gratis 30 dages prøveversion på Qustodio, så du kan opleve den overvågnings- og forælderkontrolværdi, du får for dine penge.

Hvilke funktioner skal jeg se efter, når jeg installerer forælderkontrolapps på Windows?

For det første skal du indstille skærmtidsgrænser for enheden for at forhindre afhængighed af skærmtid. Du har også brug for et kraftfuldt filter eller en URL-blokering for at forhindre dit barn i at besøge websteder, der har upassende eller potentielt farligt indhold. Til sidst skal den kunne overvåge, hvad de laver, herunder den besøgte hjemmeside, de anvendte programmer, og hvor meget tid de rent faktisk bruger på computeren. Jeg ledte blandt andet efter disse kriterier, da jeg søgte efter de bedste forælderkontrolprogrammer.

Kan jeg bruge den samme forælderkontrolapp til at overvåge mit barns telefon og Windows-computer?

Selvom der er nogle forælderkontrolapps kun til Windows, fungerer dem, jeg anbefalede ovenfor, alle med Android, iOS, Chrome OS og Kindle. Når du har én app, der fungerer med alle dit barns enheder, bliver det nemmere at overvåge dit barns onlineliv. Du kan sikre dig, at de ikke bruger for meget tid på at se på skærme, sikre dig, at de ikke opfører sig forkert på Windows, og at de ikke bruger deres telefon til at søge på porno, stoffer, alkohol osv.

Det korte af lange er

Et godt forælderkontrolprogram til Windows bør være obligatorisk for alle forældre. Det vil give vores børn friheden til at være online, mens det beskytter dem mod mulig skade.

Efter omfattende research og testning var Qustodio det bedste program, jeg testede til Windows, og det er det, jeg fortsatte med at bruge på min hjemmecomputer. Jeg fandt et fantastisk tilbud, som inkluderede en 30 dages pengene-tilbage-garanti, som er fantastisk, hvis du ønsker at afprøve programmet, før du binder dig til det. Jeg testede refusionspolitikken og modtog en fuld refusion inden for nogle få dage.


Her er de bedste forælderkontrolapps i 2024:

Top Bedømte Top valg
Qustodio
$ 54.95 / year Spar 45%
Bark
$ 5.00 / month Spar 64%
Mobicip
$ 2.99 / month Spar 63%
Norton Family
$ 4.16 / month
FamiSafe
$ 4.99 / month Spar 50%
Kunne du lide denne artikel?
Så anmeld den venligst!
Jeg hadede den Jeg kan ikke rigtigt lide den Den var ok Ret god! Var vild med den!
4.40 Brugere som har 3 stemt
Overskrift
Kommentar
Tak for din feedback