De bedste apps til forældrekontrol (iPhone & iPad) i 2024

Læsetid: 15 min

 • Natasja Engholm

  Skrevet af: Natasja Engholm Podcaster og skribent

Jeg testede over 30 forælderkontrolprogrammer og var overrasket over, hvor mange af dem, som havde lille eller ingen værdi på iPhones og iPad.

Nogle af de almindelige problemer, jeg oplevede, kan skyldes iOS-regler, mens andre kun skyldtes softwaren. Almindelige problemer inkluderede:

 • Intet webfilter på Safari
 • Dårlige tidsadministrationsværktøjer
 • Kunne ikke blokere apps
 • Blev ved med at crashe
 • Gjorde iPhonen eller iPaden langsommere

Jeg kunne kun finde nogle få forælderkontrolapps til iOS, som fungerede godt. Du finder de fem bedste apps, som klarede ærterne og klarede sig bedst i mine tests på listen nedenfor. Hvis du vil have det hurtigste svar, var Qustodio den app, der klarede sig bedst under min test. Det har et omfattende webfilter, flere skærmtidsstyringsværktøjer og geo-sporing i realtid. Du kan endda få en gratis 30 dages prøveperiode – intet kreditkort påkrævet.

Prøv Qustodio gratis i 30 dage

Hurtig guide: Sammenfatning af de bedste forælderkontrolprogrammer til iOS i 2024

 1. Qustodio: #1 Forælderkontrolappen til iOS med stærk skærmtids- og webfilterfunktioner.
 2. Bark: Fantastisk til at overvåge sociale medier, men giver ikke placeringsadvarsler i realtid.
 3. Mobicip: Flere skærmtidsfunktioner, omfattende filter og blokeringsapps
 4. Norton Family: Tilpasset webfilter og skærmtidsgrænser, men begrænset overvågning af sociale medier.
 5. Net Nanny: Fremragende internetfilter, men YouTube-overvågningsfunktionen fungerer ikke godt.

De fem bedste forælderkontrolapps til iPhone og iPad i 2024

1. Qustodio – et mest omfattende forælderkontrolprogram til iOS

Nøglefunktioner

 • Avancerede tidsadministrationsværktøjer
 • GPS-sporing og geofence
 • Webfilter har 30 kategorier
 • Tilgå forælderdashboardet fra enhver enhed
 • Prøv det gratis i 30 dage – intet kreditkort påkrævet

Qustodio kunne overvåge mit barns iPhone, hvor de fleste andre apps ikke kunne. Til en start er webfilteret kompatibelt med Safari (og Chrome). Den giver mig også fleksibiliteten til at vælge filterets følsomhed baseret på barnets alder, i stedet for at have et standardfilter til hele familien.

Da jeg testede Qustodio, kunne jeg godt lide tidsadministrationsværktøjerne, som gav mig mulighed for at indstille en daglig tidsgrænse og opsætte en daglig kalender for, når enhederne er låst. Det eneste problem, jeg har med kalenderløsningen er, at du kun kan blokere i segmenter på en time-luns, som ikke passer til skemaet i vores hus.

Der er to forskellige løsninger til at låse iOS-enheder:

 1. Låseenhed: Enhver app med en 4+-aldersrating eller højere fra App Store er utilgængelig, når enheden er låst.
 2. Låsenavigering: Dette forhindrer Safari og Chrome i at tilgå internettet. Jeg kunne godt lide en låseskærm, som fortæller børnene, når de kunne gå online igen, så de ikke behøvede at spørge mig om, hvornår jeg kan låse den op.

Jeg var glade for, at Qustodio fungerer på adskillige platforme, så jeg kunne tilgå forælderdashboardet fra min Android-telefon og PC og overvåge iPhone og iPad i hjemmet. Dashboardet er brugervenligt og gør det hurtigt at se alle familieaktiviteterne og advarslerne på afstand.

Qustodio har tre abonnementer, som omfatter alle funktionerne og har en 30 dages pengene-tilbage-garanti. Jeg testede pengene-tilbage-garantien og fik alle pengene tilbage, efter at jeg havde brugt den i under en måned. Jeg fandt en fantastisk pris på denne skjulte rabatside og fik det “lille abonnement”, som fungerer på op til fem enheder.

2. Bark – bedst til overvågning af sociale mediekonti

Nøglefunktioner

 • Overvåger over 25 sociale medienetværk
 • Sender detaljerede advarsler til forælderdashboard
 • Genkender slang, emojis og udløsende keywords
 • Prøv det gratis i 7 dage

Med en nylig opdatering, som tilføjede et webfilter og skærmtidsadministration til iPhones og iPads, blev Bark hurtig en af min yndlingsforælderkontrol-apps.

Bark fandt en unik måde at slippe uden om Apples strikse overvågningsretningslinjer. Appen registrerer alt, dit barn foretager sig på sin iOS-enhed, og herefter vil den hver sjette time uploade en backup til Bark til Windows eller Bark til Mac-appen, så længe du er på det samme trådløse netværk. Når uploadet er færdig, scanner Bark dagens data og sender en advarsel eller en for-melding, hvis den sporer noget, som den anser for at være upassende. Selvom du ikke får informationen live, syntes jeg stadig, at det var en god workaround.

Jeg kunne forbinde Bark med over 30 sociale medieapps på iOS. Den scanner alt indhold og sender advarsler, når den finder opslag, beskeder, kommentarer eller videoer, som udløser dens sensor.

Bark forbinder direkte med hver social mediekonto. Jeg synes, at det var ekstremt nyttigt, da det sender advarsler om potentielt farlige eller upassende samtaler, selv hvis mit barn logger ind fra en vens telefon eller computer.

Webfilteret har 19 kategorier, som fokuserer på børns helbredsproblemer såsom depression, spiseforstyrrelser, cybermobning, alkohol, stoffer, vold m.m. Filteret bruger kunstig intelligens til at forstå indholdet og har en omfattende liste over nøgleord- og sætninger, inklusive slang, som vil udløse en advarsel.

Der er to Bark-planer: Bark Jr. og Bark Premium. Jr-planen inkluderer skærmtidsværktøjer, webfiltre og indtjekningsmuligheder for placering, mens Premium-planen også har værktøjer til overvågning af sociale medier. Jeg anbefaler at starte med Bark Premium-planen, som inkluderer en 7 dages gratis prøveperiode. Det vil give dig tid nok til at afgøre, om du har brug for premiumfunktionerne, eller om du kan klare dig med kun Bark Jr.-planen. I alle tilfælde behøver du ikke indtaste dine kreditkortoplysninger, så du kan prøve det helt gratis.

3. Mobicip: Sætter grænser for skærmtid, appbrug og tilpasser et webfilter

 • Opret en personlig skærmtidsplan for hvert barn
 • Overvågning af sociale medier til Facebook og Instagram
 • Kører i baggrunden uden at dræne iOS-batteriet

Mobicip har opgraderet sin iOS-app til iPhone og iPad, og jeg er meget imponeret over de nye og forbedrede funktioner.

Appen giver mig fuld kontrol over, hvordan og hvornår mine børn bruger deres iPhones. Jeg bruger skærmtidsfunktionen til at lave en tidsplan baseret på mine børns daglige rutine. Telefonen er låst ved sengetid, middag, og når jeg vil have dem til at fokusere på lektier. Den har også et skolemiljø, som giver adgang til sikkert indhold. En af de fantastiske muligheder, der er tilføjet i den seneste opdatering, er ferietilstand. Nu kan jeg midlertidigt slå tidsbegrænsningerne fra uden at skulle genskabe hele tidsplanen.

Jeg var glad for at se, at selv når mine børn fik lov til at bruge deres telefoner, havde jeg stadig kontrol over, hvordan de brugte dem. En af de nye funktioner, jeg godt kan lide, er app-begrænsninger. Den opdeler alle apps på telefonen i tre kategorier, sociale medier, spil og underholdning, og jeg kan sætte tidsgrænser for hver kategori. Ud over kategorier kan jeg blokere bestemte apps i at åbne eller blive downloadet fra iTunes.

De sociale mediers overvågningsværktøjer forbandt Mobicip med mit barns Facebook- og Instagram-konti. Deres opdateringer og kommentarer vises i forældrekontrolpanelet, hvilket giver mig mulighed for at se, hvem de interagerer med, hvilke typer billeder de slår op, de grupper, de deltager i, og med hvem de interagerer.

Forælderdashboardet er det centrale midtpunkt for Mobicip. Det er her, jeg kan se al aktivitet fra iPhone og iPad, indstille tid og app-begrænsninger, spore deres live-placering og opsætte et geofence for at advare mig, hvis børnene går ind på et begrænset område.

Efter at have oprettet en konto, downloadede jeg appen fra iTunes og tilsluttede den til min konto. Børnene kan se appen på deres iPads og iPhones, så de ved, hvor meget skærmtid de har brugt, hvor meget der er tilbage, og de kan anmode om ekstra tid. De kunne ikke afinstallere appen eller deaktivere den uden at kende min adgangskode.

Mobicip tilbyder nu en 7 dages gratis prøveperiode så jeg brugte den til at afprøve alle dens funktioner uden risiko. Jeg var en smule skuffet over, at der ikke var nogen måde at annullere den gratis prøveperiode fra mine kontoindstillinger. I stedet skulle jeg huske at sende en e-mail til kundesupport og anmode dem om at annullere min konto.

4. Norton Family – Trænger igennem iOS-restriktioner og indstiller webfiltre og skærmadministrationsværktøjer

NortonFamily

Nøglefunktioner

 • Brugerdefinerbart webfilter
 • Skoletidsfunktion forhindrer distraktioner
 • Installerer en VPN, så den kan trænge igennem iOS overvågningsrestriktioner

Norton Family er en af de få forælderkontrolapps, som fungerer godt med iOS-enheder og er mere transparent end nogen anden iOS-overvågningsapp, jeg har testet. Den sammensætter en liste over “husregler”, som fortæller mine børn nøjagtigt, hvad appen overvåger, hvilken type hjemmeside, de må gå ind på, hvilke der er blokeret, og hvor meget tid, de må bruge på deres Apple-enheder.

Jeg kan godt lide fleksibiliteten ved Nortons Familys administrationsværktøjer til skærmtid. Den giver mig mulighed for at sætte et dagligt skema for, hvornår børnene må være online og en tidsgrænse til at forhindre dem i at være på deres iPhones eller iPads hele dagen. Det ville være en enorm forbedring, hvis Norton Family tilføjede en tidsgrænse for hver app, men det er ikke en mulighed lige nu.

Norton Family har et omfattende webfilter, som begrænser eller skærer ned på hjemmesider baseret på 47 kategorier. Jeg kunne vælge kategorier til at blokere hvert af mine børn og indstille overvågningsniveauet for hvert af dem.

Skoletidsfunktionen kan aktiveres, når børnene får fjernundervisning eller laver lektier. Jeg kunne tilføje særlige hjemmesider, som mine børn har brug for til fjernundervisning eller lave lektier, når alt andet var blokeret. Den tid, de bruger til skolearbejde, bliver ikke fratrukket den daglige grænse. På den måde ved jeg, at børnene fokuserer på deres studier og ikke bare på at spille på iPhone eller iPad.

Jeg opdagede en skjult officiel side, som giver en 30 dages gratis prøveperiode, som jeg foretrækker frem for pengene-tilbage-garantien, hvor jeg er nødt til at opgive mine kreditkortoplysninger og huske at annullere. Her oprettede jeg en konto uden at indtaste nogle kreditkort- eller PayPaloplysninger og fik ubegrænset adgang med alle funktionerne gratis i 30 dage.

Hvis du ikke er tilfreds med overvågnings- og supervisionsværktøjerne, som Norton Family har til iOS-enheder, så bare lad den gratis prøveversion udløbe, og din konto vil automatisk blive nedgraderet til en begrænset gratis konto.

5. Net Nanny – Omfattende webfilter, som forstår kontekst

Nøglefunktioner

 • Indstil skærmbegrænsningsfunktioner
 • GPS-sporing
 • YouTube overvågning
 • Håndhæv Google SafeSearch

Net Nanny er et af de bedste forælderkontrolprogrammer, jeg testede til iPhones og iPads. Det gjorde det let at håndtere mængden af skærmtid for mine børn. Den havde to muligheder: Opsætning af daglig grænse eller et skema, som deler dagen op i segmenter på et kvarter. Der er ingen mulighed for at sætte en tidsgrænse på hver app pga. Apples retningslinjer.

Webfilteret, som fungerer med Safari, har 15 brugerdefinerbare kategorier. Ikke nok med det, men jeg kunne også oprette mine egne filtre ved at tilføje ord og sætninger, som jeg ønskede, at Net Nanny skulle spore og advare mig om, når det blev brugt. Der er også mulighed for at tillade eller blokere specifikke hjemmesider eller apps, som kan hjælpe med at forhindre dine børn i at bruge dem, selv hvis det generelle filter ikke blokerer dem.

Net Nanny-forælderappen, som jeg kunne downloade på min Android-telefon og overvåge mine børns iOS-enheder med, har et familiefeed, som giver liveopdatering om aktiviteter fra alle børnene. Det gjorde det nemt for mig at se, hvilke apps de bruger, hvad de søger efter på Google, og om de udløste nogle advarsler.

YouTube-overvågningsfunktionen skal forbedres, hvis den skal have nogen rigtig værdi. Mange af videoerne, som mine børn så på iPaden, kom ikke frem på familiefeedets tidslinje. Men den håndhæver YouTube forælderkontrol, som blokerer upassende søgninger og videoer.

Jeg tegnede Net Nanny-abonnementet, som omfatter fem enheder, så jeg kunne teste den på adskillige enheder og benyttede mig af dette fantastiske tilbud, som har en 14 dages pengene-tilbage-garanti.

Sådan testede jeg og rangerede de bedste forælderkontrolapps til iOS

Jeg testede mere end 50 forælderkontrolapps og har meget høje standarder, når det gælder om at beskytte mine børn online.

Her er, hvad jeg kræver af en forælderkontrolapp, før jeg anbefaler den:

 • Virker filtrene, og kan mine børn trænge igennem dem? Et af de betydeligste problemer, forælderkontrolapps har med de nye regler er at fungere med Safari og finde på en alternativ løsning til at håndhæve webfiltrene. Mange apps forsøgte at påtvinge downloads af deres webbrowsere- disse var ofte dårligt designet, langsomme, og der var ingen måde at forhindre mine børn i at gå til Safari. Heldigvis fandt jeg adskillige programmer, som enten fungerede med Safari eller har gode alternative browsere, som mine børn ikke havde noget imod at bruge.
 • Tidsadministrationsværktøjer: Da skærmtidsafhængighed er så stort et problem, var det vigtigt at finde en app med fleksibelt skema og daglige begrænsningsmuligheder. Det var lidt mere udfordrende at finde på iOS-enheder, end på Android, fordi Apple ikke ønsker at give apps magten til at blokere en iPhone eller iPad. Når det er sagt, kan nogle få apps delvist blokere iOS-enheder, hvilket hjalp deres rangering.
 • Brugervenlighed: Jeg ønskede ikke en app, som krævede ‘jailbreaking” eller hacking af iPhone og iPad. Ideelt set fandt jeg alle apps i App Store, og downloadet var nemt. Jeg ledte efter et let program for en ikke-iOS-bruger som mig selv til at installere og håndtere. Der blev givet ekstra point til apps, som fungerede med mange platforme, så jeg kunne downloade forælderappen på min Android- og Windowsenheder og håndtere dashboardet herfra.
 • Kundeservice: Jeg havde masser af spørgsmål til kundeserviceafdelingerne, primært om, hvorvidt en funktion, som var angivet på hjemmesiden, fungerer på iPhonen eller ej. Jeg var overrasket over, at jeg ofte var nødt til at vente i over en uge på et svar på en support-anmodning, og det gik selvfølgelig ud over deres rangering.

Ofte stillede spørgsmål (FAQs)

Er der gratis forælderkontrolapps til iOS?

Selvom der er gratis forælderkontrolapps, vil jeg ikke anbefale at bruge dem. I de fleste tilfælde reklamerer disse apps for en gratis app, men giver dig kun basale overvågningsværktøjer gratis. Hvis du ønsker den fulde version, skal du alligevel betale. Hvis jeg så et helt gratis program uden en premiumpakke, var jeg nødt til at spørge mig selv, hvorfor en virksomhed ville tilbyde deres tjeneste gratis. Svaret var som regel, at de deler de data, de har indsamlet, eller har reklamer, som ville dukke op på forælderappen, som jeg syntes var irriterende.

Hvis du vil bruge en forælderkontrolapp gratis, anbefaler jeg, at du downloader en premium-app og benytter dig af dens pengene-tilbage-garanti. Den bedste, jeg har testet med en dokumenteret pengene-tilbage-garanti er Qustodio. Du får adgang til alle premiumfunktionerne, og 30 dage er nok tid til, at du kan få en god idé om, hvordan dine børn bruger deres iPhones og iPads, og hvor lang tid de bruger på hver app om dagen.

Hvorfor har Apple indsat restriktioner på forælderkontrolapps?

Ifølge Apple beskyttede de deres brugers privatliv mod påtrængende apps. Før de nye regler brugte de bedste forælderkontrolprogrammer mobilenhedsadministrations (MDM)-programmer til at kontrollere dine data over for en tredjepart. Apple betragtede dette som et brud på privatlivet og fik virksomheder til enten at fjerne dem eller justere dem iht. MDM.

Men der spekuleres i, at Apple bare slap af med konkurrenterne, så folk var nødt til at bruge dens indbyggede forælderkontrol. Desværre har Apples skærmtid en liste over svagheder, og de fleste børn kan nemt omgå begrænsningerne. Derfor anbefales det at vælge en af appsene på denne liste, som har vist sig at virke på iPads og iPhones.

Hvis iPhones og iPads har indbygget forælderkontrol, hvorfor skal jeg så købe en forælderkontrolapp?

På trods af deres storhed er Apple ikke en forælderkontrolvirksomhed. Ja, de har nogle grundlæggende tidsadministrationsværktøjer, men det er ingenting sammenlignet med Qustodio eller andre førende forælderkontrolprogrammer.

Er brug af en forælderkontrolapp ikke bare en pæn måde at sige, at du udspionerer dine børn?

Jeg synes, at der er en vigtig forskel mellem at udspionere og overvåge dine børn. Som forældre er det vores job at beskytte vores børn, hvilket er blevet endnu mere kompliceret, når de har ubegrænset adgang til internettet døgnet rundt. De er påvirkelige over for cybermobning, kan lære om sex, stoffer, alkohol og våben og stort set alt andet i et ukontrolleret miljø.

Der er spionapps, som kan downloades til et barns iPhone eller iPad uden deres viden via iCloud, som overvåger alt, der foregår på telefonen. Jeg ville ikke være tryg ved at bruge denne form for udspioneringsteknologi, medmindre mine børn var i fare eller kunne udgøre en fare for sig selv.

Det korte af lange er

Ingen kender dine børn så godt som deres telefoner. De bruger den til at søge efter information, takke deres venner, spille spil, slutte sig til grupper m.m. Det kan være rædselsfuldt for de fleste forældre, uanset hvor tæt dit forhold er til dine børn.

Og det er en god idé at være åben over for dine børn om, hvorfor du sætter en forælderkontrolenhed på deres iPhones og iPads. Det kan øge kommunikationen og fortælle dem, at du ikke udspionerer dem, men passer på dem.

Jeg har testet mere end 30 forælderkontrolapps til iPhones og iPad, og Qustodio var klart den bedste. Den har omfattende webfiltre, skærmtidsstyringsværktøjer og geo-sporing i realtid. Du kan prøve den selv uden risiko med deres 30 dages pengene-tilbage-garanti. Det er en af de bedste gratis prøveløsninger, jeg har set, både hvad angår længde, samt at jeg ikke behøver bruge et kreditkort for at oprette en konto.

Her er de bedste forælderkontrolapps i 2024:

Top Bedømte Top valg
Qustodio
€ 3.58 / month Spar 43%
Bark
€ 6.00 / month Spar 85%
Mobicip
$ 2.99 / month Spar 63%
Norton Family
€ 3.33 / month
mSpy
$ 11.66 / month Spar 76%
Kunne du lide denne artikel?
Så anmeld den venligst!
Jeg hadede den Jeg kan ikke rigtigt lide den Den var ok Ret god! Var vild med den!
4.10 Brugere som har 2 stemt
Overskrift
Kommentar
Tak for din feedback
Please wait 5 minutes before posting another comment.
Comment sent for approval.

Skriv en kommentar

Vis mere...